Wie, wat en waar?

Wat doen al die mensen van Paswerk eigenlijk? Werken ze allemaal in Cruquius? En waar gaan al die Paswerk busjes nou allemaal naar toe? Veel vragen bij de buitenwacht die prima beantwoord kunnen worden. Maar wel oppassen, want het zijn veel cijfers (cijfers per 1 mei 2012).

Leerbedrijven
Zo’n 330 medewerkers werken in een beschutte werkomgeving. Dit zijn Paswerk leerwerkbedrijven, zoals Grafisch, Wielwerk, Metaal, Koel- & elektrotechniek, Textiel en Verpakken. Deze zitten allemaal onder één dak in Cruquius. Deze medewerkers komen elke dag per eigen vervoer of met de bus naar Cruquius.

Andere locaties
310 Paswerk medewerkers werken in bedrijven en werksoorten op andere locaties. Dan kunnen vaste werklocaties zijn zoals de vier fietsstallingen en Fietswerk in Haarlem-centrum. Dat zijn werkzaamheden op de verschillende locaties van de vaste opdrachtgevers. Bekende voorbeelden hiervan zijn de bedrijven Groen, Schoonmaak, Paspost en Catering. Zo bezorgt Paspost post in de hele regio. U kunt hen tegen komen op fiets, snorfiets, brommer, scooter en in koeriersauto’s. En Paswerk Groen heeft natuurlijk een groot, gevarieerd en gemotoriseerd voertuigpark (tot en met sneeuwzoutstrooiers aan toe). Paswerk Groen werkt vanuit Cruquius, maar ook vanaf andere locaties, zoals de Bernhardlaan in Haarlem.

Groepsdetachering
Rond 100 Paswerk medewerkers werken in groepsdetachering. Zij voeren projectmatig werkzaamheden uit op locaties van wisselende opdrachtgevers. Dat gebeurt onder de naam Flexkracht. Deze medewerkers worden in het algemeen met Paswerk personenbusjes naar de werklocaties gebracht en daar einde dag weer opgehaald.

Individuele detachering
215 Paswerk medewerkers werken op basis van individuele detachering bij individuele werkgevers. Zij zijn in dienst van Paswerk, maar werken volledig bij bedrijven en instellingen. De bedrijven huren hen in en betalen daarvoor het afgesproken tarief. De afdeling Pasmatch levert individuele begeleiding en jobcoaching.

Begeleid werken
18 Medewerkers werken op basis van Begeleid werken. Zij zijn niet meer bij Paswerk in dienst, maar ze werken in dienstverband bij individuele werkgevers op de locaties van die bedrijven en instellingen. De afdeling Pasmatch levert individuele begeleiding en jobcoaching.

Staffuncties
Dan zijn er natuurlijk medewerkers die in ondersteunende staffuncties en in leidinggevende managementfuncties zitten. Dat zijn er totaal zo’n 120.

Werkdag
Paswerk heeft onder de naam Werkdag een specifieke afdeling voor dagbesteding en dagactivering. Hier werken bijna 90 mensen, in eigen werkruimten, maar ook in Cruquius.

Time Out
Er zitten (stand op 1 mei 2012) 17 medewerkers bij Time Out, de afdeling waar een medewerker tijdelijk onderzocht en getest wordt met de bedoeling om snel weer op een passende werkplek te komen.

[Extern] stagebedrijf
Paswerk voert in opdracht ook projecten uit om werkzoekenden vanuit de bijstand via werkstages en actiefstages aan werk te helpen. Waar mogelijk worden deze mensen direct aan een extern stagebedrijf gekoppeld. Waar nodig kunnen wij tijdelijk intern een stage bij een van de Paswerk leerwerkbedrijven volgen. Dit zijn wisselende aantallen en zeker geen vaste jobs in Cruquius.

Begint het al te duizelen? Deze informatie en cijfers maken in elk geval duidelijk dat Paswerk een grote werkgever in de regio Zuid-Kennemerland is met een enorme variëteit in bedrijven en werksoorten. Top