Profielschets

Paswerk is een sociale onderneming van de vier gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland: Bloemendaal, Haarlem,  Heemstede en Zandvoort. Het bedrijf heeft de structuur van een Gemeenschappelijke Regeling (samenwerkingsverband van overheden). Het bestuur wordt gevormd door de wethouders Werk & inkomen van deze vier gemeenten. Het bedrijf werkt binnen haar kaders (wettelijk, financieel en beleid) zoveel mogelijk bedrijfsmatig en marktconform.

Er werken bij Paswerk zo’n 800 mensen die op eigen kracht niet zo gemakkelijk een passende job bij een reguliere werkgever kunnen vinden. Zij vallen onder de Wet Sociale Werkvoorziening. Het beleid is gericht op doorstroming ‘van binnen naar buiten’. Paswerk heeft als opdracht haar medewerkers zoveel mogelijk verder te ontwikkelen. Een groot deel van de Paswerk medewerkers werkt (waar nodig met begeleiding) bij reguliere werkgevers op basis van detachering. Een ander deel van de Paswerk medewerkers werkt bij de eigen Paswerk Units die diensten verlenen aan opdrachtgevers: (1) Beschut werken & Post, (2) Techniek & Grafisch, (3) Dienstverlening en (4) Detacheren. Totaal werkt twee-derde van de Paswerk medewerkers ‘buiten’: bij werkgevers en opdrachtgevers.

Paswerk heeft een solide beleid een gezonde financiële positie, voldoet aan de Credris Branchecode en heeft een ziekteverzuim onder het landelijke branchegemiddelde. Paswerk behoort tot de top 10 van de bijna 100 regionale, sociale ondernemingen in het land.

Snel contact?

Neem direct contact op!

Stel je vraag direct