Profielschets

Paswerk is een sociale onderneming van de vier gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland: Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Het bedrijf heeft de structuur van een Gemeenschappelijke Regeling (samenwerkingsverband van overheden) met een bestuur waarin deze vier gemeenten via hun wethouders sociale domein zitting hebben. Het bedrijf werkt binnen haar kaders (wettelijk, financieel en beleid) zoveel mogelijk bedrijfsmatig en marktconform.

Er werken bij Paswerk zo’n 800 mensen die op eigen kracht niet zo gemakkelijk een passende job bij een reguliere werkgever kunnen vinden. Zij vallen onder de Wet Sociale Werkvoorziening, de nieuwe Regeling Beschut werk en Garantiebanen. Het beleid is er op gericht om medewerkers zo goed mogelijk arbeidsfit te houden en passende banen aan te (blijven) bieden. Een groot deel van deze Paswerk medewerkers werkt (zo nodig met begeleiding) via de Unit Detacheren bij reguliere werkgevers op basis van detachering en begeleid werken. Een ander deel van de Paswerk medewerkers werkt bij de andere units die diensten verlenen aan opdrachtgevers: (1) Beschut werken; (2) Techniek & Grafisch; (3)  Dienstverlening, ondersteund door de Unit Operationele support.

Paswerk heeft door een solide beleid een gezonde financiële positie, voldoet aan de Cedris Branchecode en heeft een ziekteverzuim onder het landelijke branchegemiddelde. De regio Zuid-Kennemerland behoort met Paswerk tot de top 10 van de bijna 100 regio’s met sociale ondernemingen in het land.

Paswerk werkt nauw samen met zusterbedrijf Werkpas Holding b.v. Deze vennootschap is eigendom van alleen de gemeenten Haarlem en Zandvoort. Werkpas Holding b.v. werkt op zakelijke contractsbasis ook voor andere gemeenten in de regio’s Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Onder Werkpas Holding vallen de werkmaatschappijen: Leerwerkbedrijven Kennemerland b.v., Pasmatch Personeelsdiensten b.v., Werkbedrijf Haarlem b.v. en Werkdag b.v.

De vier gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort hebben besloten tot de vorming van een integraal Participatiebedrijf voor de regio Zuid-Kennemerland. Paswerk GR en Werkpas Holding b.v. zullen worden geïntegreerd en de meeste van de huidige bedrijfsactiviteiten worden in dit vernieuwde bedrijf voortgezet. Klik hier voor het rapport ‘Ontwerp Participatiebedrijf Zuid-Kennemerland’ d.d. 04 december 2020. De verwachting is dat het bedrijf per 1 januari 2022 een feit zal zijn.

Snel contact?

Neem direct contact op!

Stel je vraag direct