Interviewserie werkgevers: Luchtvaart Hobby Shop - Spaarne Werkt

Interviewserie werkgevers: Luchtvaart Hobby Shop

Hij heeft alle vraagtekens weggenomen

Wat zijn het voor mensen? Zijn ze sociaal? Werken ze zelfstandig? Dat vroeg de heer Timmers van de Luchtvaart Hobby Shop in Aalsmeerderbrug zich af toen medewerker Wim Goes van Spaarne Werkt Detacheren er solliciteerde.

Het is tien jaar later en meneer Timmers heeft nooit spijt gehad van zijn besluit om Wim een kans te geven. Wim zag destijds een vacature op de balie staan van de Luchtvaart Hobby Shop waar hij als klant kwam. “Zo is het begonnen”, vertelt Carina Timmers die de zaak drie jaar terug van haar vader heeft overgenomen. “En inmiddels hebben we nog een gedetacheerde medewerker via Spaarne Werkt aangenomen.”

Paradijs

De Luchtvaart Hobby Shop is een walhalla voor vliegtuigfanaten. Boeken, vliegtuigschaalmodellen, flight simulators, vliegtuigmodelbouw. Van alles is te vinden in de winkel en webshop. “We zijn groot in aanbod en oppervlakte”, vertelt Carina. “We leveren wereldwijd. En naast de verkoop zijn we ook een groothandel voor de kleinere winkels op bijvoorbeeld luchthavens.”

Succes

Er werken tien medewerkers, twee daarvan zijn gedetacheerd via Spaarne Werkt. “We proberen het. Met die insteek is Wim hier begonnen en hij heeft alle vraagtekens weggenomen. Wim werkt op de inpakafdeling waar de onlinebestellingen worden verpakt en verzonden. Zo’n pakketje is de eerste indruk die de klant krijgt, dus we besteden daar aandacht aan. Wim doet dat voortreffelijk.”

Uitblinker

Onlangs zocht de hobbywinkel een nieuw schoonmaakbedrijf. “Toen hebben we bewust gekozen voor Spaarne Werkt Detacheren. Vanwege de flexibiliteit maar ook omdat we een vaste medewerker willen. Bij de meeste schoonmaakbedrijven krijg je in de regel wisselende medewerkers. Opnieuw hebben we er een topper bij. Brenda is enorm gemotiveerd en sociaal. En is er even niks te doen, dan springt ze ergens anders bij.”

Comfortabel

Carina vindt het belangrijk dat alle nieuwe collega’s zich veilig en vertrouwd voelen. En dat geldt ook voor Wim en Brenda. “In het begin neem je ze overal in mee, net zolang totdat ze zich op hun gemak voelen. Dat vind ik belangrijk. Bovendien leer je op deze manier wat ze aan kunnen en welke werkzaamheden misschien nog meer bij ze passen.”

Open

De lijnen met de begeleider van Spaarne Werkt zijn heel kort. “En als er geen match is met de voorgestelde sollicitanten, dan zoeken ze een andere oplossing. Dat vind ik prettig, dat ik eerlijk kan zeggen wat ik vind. Zo’n proefperiode is er nadrukkelijk voor beide partijen.”

Verwachtingen

“Hun beperkingen zijn niet op de voorgrond zichtbaar. Wat ik weet, hebben ze mij zelf verteld en je ontdekt natuurlijk bij het samenwerken waar de grenzen liggen. Maar heel eerlijk gezegd, vind ik het reuze meevallen. Zij zijn gewoon onze collega’s. Iedereen is blij met ze, ze zijn heel waardevol.”

luchtvaarhobbyshop-spaarne-werkt-detacheren

Gedetacheerde Brenda (rechts) en werkgever Carina Timmers van Luchtvaart Hobby Shop (foto: Judith Buijze-Cappon).

Bron: interview 2021

Laatste nieuws

Video-interview: Pim Golberdinge

20 maart 2024
“Wat echt iets was, dat bij Pim paste.” Pim werkt al bijna 25 jaar bij Spaarne Werkt. Hij heeft al op verschillende afdelingen gewerkt. Nu heeft hij een passende functie bij het milieuteam in Cruquius. Samen met zijn collega’s...
Verhalen van medewerkers pim-spaarne-werkt-interview

Snuffelmug verhuist naar Winkelcentrum Schalkwijk

12 maart 2024
De Haarlemse vestiging van Kringloopwarenhuis Snuffelmug zal verhuizen naar Centrum Schalkwijk. Snuffelmug zal drie winkelpanden betrekken waar voorheen BCC, Getir en Douglas gevestigd waren. Het gaat om totaal ruim 1.300 vierkante meter oppervlakte. De winkel waar eerder BCC zat...
Nieuws