Paswerk Detacheren & Chocolaterie Pierre in Goede Zaken

Er is geen stereotype Paswerkmedewerker

Bij Chocolaterie Pierre verstaan ze de kunst van verwennen. En dat weten hun klanten in Haarlem en Hillegom. Het familiebedrijf groeit hard en daarom schakelt eigenaar Gert van Soest Paswerk Detacheren in. Chocolade staat voor genieten, genot, smaak. Dat wisten ze heel vroeger al, want de wetenschappelijke naam van de cacaoboon (waarvan chocolade wordt gemaakt) is theobroma cacao. Het betekent ‘voedsel van de goden’. Bij Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem verstaan ze de kunst van verwennen. Naast bonbons, truffels, repen en tabletten is er zelfs een eigen chocolademelange Pierre Noir. Maar je kunt er ook terecht voor achttien smaken ambachtelijk schepijs, een eigen koffiemelange en in Hillegom voor een afternoon Tea, een High Choc en chocoladefondue.

Verandering
Het familiebedrijf dat in 1994 is gestart, met inmiddels de derde generatie in de zaak, en groeit nog altijd. “Dat is waarom we Paswerk Detacheren hebben ingeschakeld”, vertelt eigenaar Gert van Soest. “Nancy is hier bij ons gedetacheerd voor inpakwerkzaamheden. En die willen we niet meer kwijt. Ze verpakt de chocolade in doosjes of stelt pakketten samen. Toen ze kwam, zei ze niet veel, ze begon gewoon te werken. Dat is de mentaliteit die we waarderen. En langzamerhand komt ze wat meer los, het is mooi om te zien hoe ze positief verandert.”

Verrassing
De samenwerking bevalt zo goed dat toen het bedrijf een chauffeur zocht, ook deze vacature is uitgezet bij Paswerk Detacheren. “Eerlijk gezegd hebben ze me verrast door deze vacature te vervullen. Ze vonden zelfs iemand met ervaring. Dat was wel een eyeopener. Vooraf had ik een bepaald beeld van het type medewerker, maar eigenlijk is dat er niet. Zo divers als onze samenleving is, zo verschillend zijn ook de medewerkers van Paswerk Detacheren.”

Voordelen
“Nancy en haar collega zijn een schot in de roos. En het fijne van de jobcoach die ze begeleidt, is dat je als werkgever niet alles alleen hoeft te doen. Als er iets is om te bespreken, dan komt de jobcoach meteen. Hij luistert goed naar ons en hij zet zich echt in om een passende match te maken. Het voordeel van deze samenwerking is dat de gedetacheerde medewerkers niet op straat komen te staan, als we ooit toch afscheid moeten nemen. Dat vind ik een geruststellend idee. En ja, de financiële voordelen die je krijgt, helpen zeker mee om de eerste stap naar kennismaken te zetten.”

Ontwikkelen
“Hoe we ze hebben ingewerkt? Wij vinden snelheid niet het belangrijkste, wel de wil om te werken. We zoeken naar werkzaamheden waarin ze zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Vervolgens kijken we of er taken zijn waarvoor ze verantwoordelijkheid kunnen nemen. Daar bloeien ze van op, het geeft ze eigenwaarde. Alle medewerkers moeten zich bij ons comfortabel voelen, pas dan kun je je ontplooien. Daar ben ik echt heel alert op, want ik ben ervan overtuigd dat klanten het voelen als de sfeer in je zaak goed is.”

chocolaterie-pierre-paswerk-detacheren-2021

Gedetacheerde Nancy en Gert van Soest van Chocolaterie Pierre (foto: Judith Buijze-Cappon).

Column in Goede Zaken (Haarlems Dagblad) oktober 2021. Klik op de afbeelding om de hele column te lezen.

goede-zaken-paswerk-chocolaterie-pierre-haarlems-dagblad-5-10-2021 copy

Snel contact?

Neem direct contact op!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen, schrijf je in voor de nieuwsbrief.