Participatiemarkt Haarlem

In de regio Haarlem is op 3 april jl. voor de vierde keer de Participatiemarkt georganiseerd. Elk jaar groeit het publieksevenement kwantitatief en kwalitatief. Meer bezoekers (van 250 naar 1.200), meer deelnemende organisaties (van 15 naar 52) en uitstekende kennismakingen en contacten.

Het oorspronkelijke  initiatief komt van Pasmatch (het arbeidsbemiddelingsbedrijf van sw-bedrijf Paswerk) en Bibliotheek Zuid-Kennemerland en sinds twee jaar doen de gemeenten Haarlem en Zandvoort volop mee. Het doel is inwoners te informeren over de vele opties om mee te doen aan de samenleving, zoals activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages. Soms is het gericht op het vinden van een passende, betaalde baan. Een aantal bezoekers zoekt een andere of nieuwe invulling van werk en betrokkenheid bij de samenleving. Enkele bezoekers willen re-integreren vanuit werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een andere, ongewilde situatie in hun leven.

Ondanks de grote opkomst waren er heel veel persoonlijke gesprekken van bezoekers met voorlichters van de organisaties. Deze contacten gaan in de komende tijd ongetwijfeld matches opleveren. Er daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen: voor elke burger is mee doen aan de samenleving belangrijk.

www.participatiemarkthaarlem.nl .

Snel contact?

Neem direct contact op!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen, schrijf je in voor de nieuwsbrief.