Sociaal en maatschappelijk ondernemen met Gate Gourmet

Gate Gourmet Amsterdam B.V. op Luchthaven Schiphol, is een grote leverancier voor de luchtvaartcatering. Dagelijks levert Gate Gourmet wereldwijd aan meer dan 250 luchtvaartbedrijven hooggekwalificeerde luchtvaartmaaltijden, met een jaarproductie van 200 miljoen stuks. Behalve de traditionele luchtvaartcatering, heeft Gate Gourmet ook een World–Class afdeling, waar gekookt wordt volgens specifieke wensen van de klanten.

Zes Paswerkers een baan
Ook aan de medewerkers worden hoge eisen gesteld. Omdat er een nieuwe luchtvaartmaatschappij als klant bij kwam, was een forse personeelsuitbreiding nodig. Aangezien Gate Gourmet het zakelijk ondernemen graag combineert met het sociale aspect, kwam zij terecht bij Paswerk. Binnen Paswerk is vervolgens een voorlichtingsdag gehouden over de in te vullen functies. Met als resultaat, dat inmiddels vijf WWB-cliënten (Wet Werk en Bijstand) van Paswerk als assemblagemedewerkers een arbeidscontract is aangeboden.

Ook een van de SW-medewerkers (Sociale Werkvoorziening) bij Paswerk kon een passende baan vinden. Erik ter Heide heeft in het verleden een koksopleiding voltooid en kan nu als gedetacheerde aan de slag in de keuken.

De passende match levert zeven vliegen in één klap: zes tevreden Paswerkers én een contente klant!


Website: www.gategourmet.gategroupmember.com

Terug