Begraafplaats en Crematorium Westerveld

Samenwerking Westerveld en Paswerk Groen

Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis is een van de oudste particuliere begraafplaatsen én het eerste crematorium van Nederland. Per Koninklijke Goedkeuring werd het landgoed Westerveld op 23 juli 1888 ingericht tot 'een bijzondere begraafplaats, bestemd voor alle gezindten'. Op 1 mei 1890 werd de begraafplaats officieel geopend. De beroemde Haarlemse tuinarchitect L. Zocher tekende voor het ontwerp.

Crematorium
In 1913 werd op Westerveld het eerste crematorium van ons land gebouwd. Dit gebeurde in opdracht van de huidige Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie, die sinds haar oprichting in 1874 een voortrekkersrol heeft gespeeld op het gebied van cremeren in Nederland.

Paswerk Groen
Paswerk Groen werkt al ruim 25 jaar op het terrein van Westerveld en heeft sinds 2007 vier medewerkers gedetacheerd voor het groenonderhoud op de begraafplaats. Onze medewerkers doen daar diverse werkzaamheden, van onderhoud tot renovatie en complete nieuwe aanleg, alles tot volle tevredenheid.
Zo heeft Paswerk Groen in de loop der jaren al het gebied rondom het zogeheten ‘Van Dam monument’ gerenoveerd, bij het oorlogsmonument bestrating aangebracht en ook het dak van het Columbarium opnieuw beplant. 


 Website: www.bc-westerveld.nl

Terug