4 oktober 2016

Paswerk Techniek produceert PWN drinkwatertappunt

De opmars van schoon, vers drinkwater is onmiskenbaar. De gezondheid van mensen is gebaat bij het drinken van voldoende water. Elke dag minimaal 2 liter per persoon drinken, zo is de aanbeveling door deskundigen. De laatste jaren is drinkwater een trend. Op festivals, in stads- en dorpscentra, in de horeca, thuis en in natuurgebieden wordt steeds vaker en steeds meer 'gewoon kraanwater' getapt, geschonken en geserveerd. En we hebben geluk: het Nederlandse drinkwater behoort tot de beste van de wereld.

Drinkwaterleverancier PWN is enkele jaren geleden gestart met de Watertap, een drinkwatertappunt op pleinen en knooppunten in de openbare ruimte. En nu is ook een drinkwatertappunt voor binnen ontwikkeld. PWN biedt deze voorlopig vooral aan aan middelbare scholen. De gedachte achter de drinkwatertappunten is het beter benutten van kwalitatief en gezond water aan de jeugd en het verminderen van de plastic afvalberg.

Het ontwerp van de nieuwe binnenwatertap is bedacht door leerlingen van het Kaj Munk College en verder uitgewerkt door C10 Design & Development. De sociale onderneming Paswerk Techniek in Cruquius verricht voor de binnentap: de metaalbewerking, de assemblage van de verschillende onderdelen, de montage van de waterleiding, het bestickeren, het verpakken en de aflevering bij PWN. Paswerk is heel content met de nieuwe opdracht. Op deze manier zijn mensen met een arbeidsbeperking betrokken bij mooie ontwikkelingen, namelijk gezonder drinken en minder afval.

Terug